Domaine Jean Louis Chavy - 2020 Puligny-Montrachet Domaine Jean Louis Chavy

Artikelnummer: 1030PMDJLC16
Aantal: 12

Jean-Louis Chavy is een van de zonen van Gerard Chavy, en runt nu zijn eigen Domaine. Zijn broer Alain, nu loopt Domaine Gerard Chavy op zijn eigen.

Jean-Louis en Alain hebben de families wijngaarden verdeeld tussen hen met hen delen van de Bourgogne Blanc, dorp Puligny Montrachet, de lieu-dit Charmes, evenals Premiers Crus Champs Gain, Clavoillons, en Folatieres wijngaarden. Daarnaast heeft Jean-Louis de controle over het Premier Cru Perrieres pakket, terwijl Alain het Pucelles-pakket bewaarde. 

De wijnmakerij werd afgewerkt in 2004 en de wijnbereiding en veroudering stijl is traditioneel. Het is vroeg om te spreken van een huisstijl voor Jean-Louis, maar zijn wijn zijn tot nu toe zeer elegant en zonder merkbare eiken invloed.

Wijnen uit Puligny-Montrachet worden gekenmerkt door aroma's en smaken van groene appel en citroen en hebben de neiging om tauter en steviger in de mond in vergelijking met wijnen uit naburige dorpen. Veroudering in een klein percentage van de nieuwe Franse eiken vaten leent accenten van toast en vanille. Gestructureerde witte wijnen met een hoog zuur en grip, Puligny-Montrachet is bestemd voor lange veroudering.

Witte Bourgogne, met zijn rijke textuur en geroosterde smaken, paren goed met witte vis en schelpdieren en zijn van nature hoge zuurgraad kan tegenwicht crème-gebaseerde sauzen. Eiken-oude Chardonnay van warmere klimaten leent zich goed voor gegrilde vis, zetmeel, boter, en geroosterde noten.

Soort: Witte wijn

Appellation: AOC Puligny-Montrachet

Bodems: Grind en kalksteen.

Druivenras(en): 100% Chardonnay

Alcohol: 13,5% 

Jaar: 2016

Vinificatie: De druiven worden zeer streng geselecteerd. Na de inweking van de druiven vindt de alcoholische vergisting plaats in RVS tank. Hierna rijpt deze jonge witte wijn uit Frankrijk nog 12 tot 18 maanden in eikenhouten barriques.

Herkomst: Côtes de Beaune, Bourgogne

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »