2016 Chateau Prieurs de La Commanderie Pomerol

Een soepele en lonende Pomerol die verleidt tot nog een slok.

Aantal: 60

Château Prieurs de la Commanderie is een minuut 750 case productie van de stal van Château Fayat. Deze accommodatie is eigendom van een van de meest welvarende en gerenommeerde families in Frankrijk. Na hun fortuin in de bouwnijverheid te hebben gemaakt, hebben ze nu miljoenen geïnvesteerd in hun portefeuille van Chateaux La Dominique (Saint Emilion Grand Cru Classé), Fatat (Pomerol) en Clément Pichon (Haut Médoc). Gelegen op de verse grindgronden en begraven in een diepe ondergrond van de klei die Pomerol zijn onnavolgbare stijl geeft, prieurs de la Commanderie is een wijn te ontdekken in recente jaargangen. Jean Luc Thunevin, een goede vriend van Clément Fayat heeft gebruik gemaakt van een partnerschap op een van de andere Fayat eigenschappen, en zijn invloed en expertise in hun wijnbereiding is gezegd dat onmetelijk.

Clement Fayat richtte zijn bouwbedrijf op in de jaren vijftig. Na het uitgegroeid tot de 4e grootste in zijn sector (net achter Bouygues-eigenaren van Chateau Montrose) besloot hij om zijn passie te volgen en begon te investeren in eigenschappen in Bordeaux. Alover van Pomerol, kocht hij Prieurs de la Commanderie in 1984 en is begonnen met de potentiële kwaliteit die ruwe diamant altijd beloofd archieve.

De wijn heeft stoffige granaatkleur. Aroma's en smaken van mokka, toasty pistache, en bessen taart met een soepele, heldere, medium-tot-full lichaam en een naadloze, capivating, medium-lange afwerking die suggesties van chocolade kersen en sinaasappelschil, cacaopoeder, vanillenoten, delicate kruiden en ceder met zijdezachte, stoffige tannines en lichte eiken smaak toont. 

Soort: Rode wijn

Appellation: AOC Pomerol

Druivenras(en): 80% merlot, 20% cabernet franc.

Bodem: Verse Graval en klei.

Alcohol: 13,5% 

Jaar: 2014

Gemiddelde wijnstok leeftijd: 40 jaar

Houtopvoeding: 70 % in eiken vaten (50% nieuw)

Oorsprong: Pomerol, Bordeaux.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »