Vina Seña

Min: €0 Max: €150

Vina Sena is het resultaat van een keuze om een fantastische wijn te maken door 2 wijn iconen: Eduardo Chadwick uit Chili en Robert Mondavi uit Californië. Sinds 2005 Sena is 100% eigendom van de familie Chadwick, die tevens eigenaars zijn van Errázuriz, het persoonlijke project van Eduardo Chadwick. Viña Seña wordt biodynamisch verbouwd in Valle de Aconcagua, ten noorden van Santiago. Deze icoonwijn wordt jaarlijks overladen met prijzen en medailles.

Francisco Baettig trad in 2003 in dienst bij Viña Seña als Chief Winemaker. Hij is agronoom ingenieur aan de Universiteit van Chili en behaalde een Master's Degree aan de Faculteit Oenologie aan de Universiteit van Bordeaux (Diplôme d'Etudes Supérieurs Spécialisées), door middel van een beurs uitgereikt door de Franse overheid.
Gedurende zijn carrière heeft Francisco deelgenomen aan wijnoogsten in Frankrijk in Languedoc-Roussillon als vliegende wijnmaker voor Michel Laroche, in Pomerol in Le Bon Pasteur, een van de beroemde Wijnhuizen van Michel Rolland, en in Sancerre in Chateau de Sancerre, bekend om zijn witte wijnen. Hij heeft ook gewerkt in de Verenigde Staten bij Hallcrest Winery een van de eerste biologisch gecertificeerde wijnhuizen in Californië ook in Argentinië voor een jaar en is op tal van technische bezoeken in Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Italië, Australië, Argentinië en de Verenigde Staten. In Chili werkte hij 4 jaar als assistent-wijnmaker voor Casa Lapostolle voordat hij bij Viña Errázuriz kwam werken.
Als erkenning voor zijn professionele traject en de grote wijnen die hij heeft gemaakt, werd Francisco in 2011 door het Chileense Gilde van Food & Wine Writers onderscheiden met de onderscheiding Winemaker van het Jaar.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »