Suntory Whisky

Min: €0 Max: €5

Yamazaki is de oudste commerciële whiskydistilleerderij van Japan. In 1923 was het Shinjiro Torii, de oprichter van Suntory, die de distilleerderij bouwde net buiten de hoofdstad Kyoto. Deze locatie werd gekozen vanwege de uitstekende watervoorraad, maar ook omdat er een divers klimaat is met relatief koude winters en warme zomers met een hoge luchtvochtigheid.

Tijdens de eerste tien jaar van het bestaan, werd Yamazaki aangestuurd door Masataka Taketsuru. Deze legende wordt ook wel gezien als de 'Vader van Japanse whisky' en is ook de oprichter van een ander groot Japanse whiskymerk, Nikka. Taketsuru wilde de distilleerderij eigenlijk in Hokkaido bouwen, omdat het klimaat daar meer weg heeft van Schotland, maar zijn baas floot hem terug.

De productie bij Yamazaki (en veel Japanse distilleerderijen) wijkt af ten opzichte van Schotse distilleerderijen. Niet zozeer omdat het productieproces heel anders is, maar juist omdat er bij één distilleerderij een veelvoud aan verschillende stijlen whisky wordt gemaakt. In Schotland is Loch Lomond eigenlijk de enige distilleerderij die dat ook doet.

Waar het in Schotland gebruikelijk is dat distilleerderijen onderling whisky uitwisselen voor hun blends, gebeurt dat in Japan niet. Daarom is het noodzakelijk om verschillende whiskystijlen te distilleren, zodat er toch blends gemaakt kunnen worden. Bij Yamazaki staan in het ketelhuis daarom allemaal verschillende soorten distilleerketels. Sommige zijn lang, andere kort. Sommige hebben moderne condensators, andere een traditionele wormtub. 

 


Geen producten gevonden...

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »