Alta Vista

Min: €0 Max: €15

De Franse familie d’Aulan verbouwt met groot succes wijnen in verschillende gebieden over de hele wereld. Zo  hebben zij ook in Argentinië de beste wijngaarden weten op te sporen. In de Mendoza streek, grenzend aan het Andes gebergte, groeien dan ook inheemse druivenrassen zoals Malbec en Torrontes. Alta Vista heeft in Mendoza 211 hectare aan wijnstokken verdeeld over 5 wijngaarden, allemaal aangeplant op 1000 meter boven zeeniveau. 

De winery ligt in het hart van Chacras de Coria, 15km ten zuiden van de stad Mendoza. Het is een historisch gebouw uit 1899, volledig gerenoveerd in 2003. Daarbij hebben ze geïnvesteerd in de allernieuwste technologie voor het maken van wijn, waardoor hoogwaardige kwaliteit mogelijk is in elk wijnsegment. Het wijnhuis  onderscheidt zich van de rest door zijn kleine kubusvormige cementtanks, die de productie van hoogwaardige wijnen mogelijk maken. In de ondergrondse kelders zijn de Franse eiken wijnvaten te vinden.

Alta Vista was de eerste producent van single vineyard Malbec wijnen in Argentinië. De wijnmaker speelt vakkundig in op de klimaatomstandigheden en diverse terroirs. Hierdoor slaagt Alta Vista er in om wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus met terroir expressie te produceren. Volgens eigen zeggen doen zij dit met een harmonieuze combinatie van de Franse kennis en de Argentijnse passie.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »