2020 Château du Bergey Fronsac

Een prachtige wijn met een nog mooier prijskaartje!

Artikelnummer: 2037CTDMLTR16
Aantal: 24

In het hart van de minuscule 1000 hectare Fronsac benaming verscholen tussen Château Dalem, Haut Carles en Beausejour, en aan de oevers van de ambling Dordogne rivier dit pand is een echte verborgen juweel. Het microklimaat gecreëerd door de glooiende heuvels van cray en krijt gelegen door de minerale rijke rivier hebben een effect op de merlot druiven die hen een verbluffende zuurgraad geeft. Olivier laat wilde grassen groeien tussen de wijnstokken om de eenvoudige reden dat de mix van klei en krijt in optimaal voor het houden van water. Het verlaten van het gras betekent dat vooral als het regent net voor de oogst, de druiven niet opgeblazen en verdund.

Oliver Goujon was voorbestemd om een gepassioneerde en betrokken wijnmaker te worden. Hij begon zijn zomers en al deze vrije tijd te werken in de familie wijngaarden op de leeftijd van twaalf, alsmede het helpen van zijn vrienden in de Loire met hun oogst. Zodra hij controle had over de familiewijnhuizen, werd niets aan het toeval overgelaten. In de wijngaard sloot hij zich aan bij een groep producenten die duurzame landbouw beoefenen. ze gebruiken hun eigen weerstations om de kans op hitte en regen te analyseren om te beslissen of ze reageren met behandelingen aan de wijnstok. Zijn oogst wordt machinaal uitgevoerd. Dit stelt hem in staat om zijn hele gewas te oogsten 's nachts het vermijden van prefermentatie of bederven van de druiven zijn van optimale en consistente rijpheid. Het stelt hem ook in staat om de druiven 1 week te macereren voordat hij begint met fermentatie, omdat het gewas al koel is.

De realiteit die hij mengt is een 100% merlot. Olivier mijmert dat hij probeerde cabernet klonen in het verleden, maar de kwaliteit van de kloon op het moment was inferieur aan merlot. De realiteit is dat cabernet hier niet rijpt, noch overleeft het lang genoeg om een goede kwaliteit oude wijnstok te zijn.

Deze wijn heeft verse aardbeien, structuur en balans ondersteund door nauwkeurige tannines en zuurgraad rollen over het gehemelte.

Type: Rode wijn

Appellation: AOC Fronsac

Druivenras(en): 100% merlot.

Bodem: Rood, wit & blauw klei op een krijt ondergrond.

Alcohol: 14% 

Jaar: 2018

Gemiddelde Wijnstok leeftijd: 40 jaar

Opvoeding: In op maat gemaakte cementtanks

Herkomst: Fronsac, Bordeaux

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »