Boschendal - 2020 Boschendal Chardonnay

Goed uitgebalanceerd draagt het zachte, boterachtige karakter bij aan de complexiteit en rondheid van de wijn.

Artikelnummer: 1060B168518
Aantal: 12

Boschendal ligt in een van de meest pittoreske valleien in de Kaapse wijnlanden, een van de originele wijnboerderijen in Zuid-Afrika wacht reikhalzend op uw komst. Met een wijntraditie van meer dan 300 jaar biedt Boschendal Wine Estate een echte traktatie voor wijnliefhebbers overal. Deze gracieuze nationale schat is een bekende favoriet voor velen en een glorieuze ontdekking voor talloze anderen.

Boschendal ligt tussen de Simonsberg en Drakenstein op een uur rijden van Kaapstad. De naam Bos-en-dal, of hout en vallei, onthult zijn essentie: een adembenemend mooi valleibekken van 1800 hectare. Locatie, de enorme schaal, natuurlijke pracht en geschiedenis maken het verkennen van Boschendal meeslepend. Het verleidt en inspireert verwondering met zijn unieke geest van plaats.

De wijnbereidingsfilosofie houdt in de eerste plaats rekening met een enorm natuurlijk erfgoed. De visie is om traditie en ervaring in balans te brengen met hedendaagse innovatie om klassieke wijnen te produceren met een afgemeten moderne nieuwe wereldhouding die uniek boschendal is. De hoekstenen van deze filosofie worden bereikt door hun inzet: Het produceren van premium wijnen van niet aflatende uitzonderlijke kwaliteit | Om toegewijde rood-witte wijnmakers in aparte kelders te hebben voor gerichte expertise | De nadruk leggen op de intensiteit van de smaak en het mondgevoel | Om de aandacht te leggen op Chardonnay- en Shiraz-variëteiten | Een leider zijn in de productie van Méthode Cap Classique mousserende wijnen | Om te investeren in eiken van top kuipers met oordeelkundige hout regimes voor extra intriges, maar nooit overweldigend.

Deze gedurfde statement wijn is groot op aroma en smaken. Een combinatie van citroen en sinaasappelschil, geel vlezig zacht fruit, doorweven met hints van kaneel en wit kruid. Goed uitgebalanceerd, zacht van structuur. Een complexe melange van pittige citrus en rijp tropisch fruit in de mond met een romige
en intens langdurig blijven hangen.

Type: Witte wijn

Druivenras(en): 100% chardonnay

Alcohol: 13,5% 

Jaar: 2018

Vinificatie: Het mengsel bestond uit 70% eiken gefermenteerde en gerijpte en 30% roestvrij staal gefermenteerde Chardonnay. Dit laatste onderdeel bleef ook op de primaire lees voor de
de volledige periode van 10 maanden.

Oorsprong: Cape Coast Region

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »