2017 Château Tour du Moulin Les Terres Rouge Fronsac

Een prachtige wijn met een nog mooier prijskaartje!

Artikelnummer: 2037CTDMLTR16
Aantal: 78

Château Tour du Moulin gelegen op een plateau en de steile heuvels die het eiland vallei in Fronsac domineren, dit prachtige familiebezit bijna onlangs verdwenen. Gerenoveerd in 1987 door Josette Dupuch en haar zoon, Vincent, het team begonnen aan het herstel van de wijngaard tot welvaart. Vandaag de dag staat de wijngaard op 7 hectare en profiteert van een prachtige diversiteit aan terroir. Het plateau is van klei en krijt (vergelijkbaar met de Pomerol mix) en de steile heuvel wijnstokken staan in rode klei die elegantie toevoegt aan de finesse en fruit.

De wijnmaker "Vincent Dupuch begon zijn wijncarrière als consultant en heeft zich verbonden met mensen als JC Berrouet op Château Petrus. Op deze manier heeft hij de geheimen van de meesters van de rechteroever vergaard en op zijn eigen wijngaard geplaatst. Hij heeft de omvang in de afgelopen 15 jaar verhoogd van 1 naar 7 hectare en heeft zich jaar na jaar in het doel gesteld om zijn wijn te verbeteren. Zijn voorraad intrade is passie, kwaliteit en perserverance.

De wijn is zo rijk als zou worden verwacht, maar behoudt nog steeds veel elegantie, sappige zwart-pruim vruchten en een dichte structuur die moet verzachten.

Type: Rode wijn

Appellation: AOC Fronsac

Druivenras(en): 100% merlot

Bodem: Klei & krijt

Alcohol: 14% 

Jaar: 2016

Gemiddelde Wijnstok leeftijd: 30 jaar

Opvoeding: Licht eiken 

Herkomst: Fronsac, Bordeaux

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »