Viña Morandé - 2015 Morande Cabernet Sauvignon Gran Reserva Valle Maipo

Finesse, elegantie, terroir en goed gedoseerd houtgebruik.

Artikelnummer: 2078MGRCS15
Aantal: 6

Viña Morandé is een pionier binnen de Chileense wijnbouw. Pablo Morandé , die het bedrijf in 1996 oprichtte, is een van de 'godfathers' van de moderne Chileense wijnbouw.
Begin jaren '80 pionierde hij in de Casablanca Valley door hier als eerste wijngaarden aan te planten. Hij werd door iedereen voor gek verklaard! Het zou er veel te koud zijn om druiven te verbouwen! Inmiddels is het een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Chili.

Morandé's wijnmaker Ricardo Baettig kent zijn klassiekers. Hij heeft vijf jaar als wijnmaakconsultant voor verschillende wijnbedrijven in Italië gewerkt. En die Europese jaren proef je in zijn wijnen terug. Zijn wijnmaakstijl is gericht op: Finesse, elegantie, terroir en goed gedoseerd houtgebruik. Onder leiding van Ricardo introduceerde Morandé als een van de eersten in Chili, foudres - grote eikenhouten vaten en betonnen eieren voor het vergisten en rijpen van de wijnen.
Bovendien waren ze er als een van de eersten bij om het 'vergeten' wijngebied Maule opnieuw op de kaart te zetten. Via Pablo Morandé's contacten worden er druiven gekocht van de mooiste en oudste wijngaarden in het gebied. En 'last but not least' liep Morandé ook voorop als het gaat om duurzaamheid. Als eerste wijnbedrijf in Chili werden ze hiervoor gecertificeerd.

Viña Morandé - Pioneering Spirit - Gran Reserva
Wijnen van bijzondere wijngaarden die druiven van topkwaliteit leveren. De wijnen worden gekenmerkt door; kracht, elegantie, balans en goed gedoseerde houtrijping met een uitstekend bewaar potentieel.

Boordevol zwarte bessen, bramen en cassis, een hint van laurier, vanille & koffie tonen door de goed gedoseerde houtrijping. Een kanjer! Bij vlees van de grill, tournedos, stoofschotels, wildgerechten en gerijpte harde kazen.

Soort: Rode wijn

Druivenras(sen): 100 % cabernet sauvignon

Alcohol: 14% 

Jaartal: 2015

Houtopvoeding: Goed gedoseerde houtrijping

Herkomst: Valle Maipo, Chili

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »