Marqués de Cáceres - 2015 Marques de Caceres Excellens Crianza

Een moderne en soepele wijn, met heerlijk fruit en een romig en rijp karakter.

Artikelnummer: 2084MDCECE15
Aantal: 12

Enrique Forner veroorzaakte een revolutie in de Rioja toen hij in 1970 besloot om uit de Bordeaux, waar hij had gestudeerd, terug te keren naar zijn thuisland Spanje. Naar zijn smaak was Rioja te veel door houtrijping gedomineerd. Door het installeren van roestvrijstalen gistingstanks en het maken van wijnen in een meer fruitige stijl, veroorzaakte hij in de streek een revolutie. Een adellijke vriend van de familie uit Valencia, Don Vicente Noguera y Espinosa de los Monteras, de Marques de Caceres, stond Enrique Forner toe zijn naam te gebruiken, in ruil voor een jaarlijkse donatie aan een liefdadigheidsinstelling van zijn keuze. Zijn band met de Bordeaux bleef. Peynaud was zijn leermeester, en Michel Rolland zijn consulent. Enrique Forner gebruikte wel (nieuwe) eikenhouten barriques, maar bekortte de rijping of vat, net als in Bordeaux destijds gebeurde. Hij had groot succes met zijn stijl. Marqués de Cáceres is een van de bekendste merken in de Rioja en goed voor eentiende van de export van Rioja, naar in totaal maar liefst 130 landen. In 2011 overleed hij, en liet een prachtig bedrijf achter, dat nog altijd is gericht op innovatie en het maken van ‘haute-couture’ Rioja-wijnen.

In de serie rode wijnen wilde Marqués de Cacerés een moderne en soepele wijn maken, met heerlijk fruit en een romig en rijp karakter, voorzien van wat subtiel hout, zoals je dat tegenwoordig bij een mooie Rioja verwacht. Daarom werd gekozen voor het gebruik van 100% tempranillo, geoogst op het moment dat de tannines perfect rijp waren. Dat levert een heerlijk glas rode wijn op, schoolvoorbeeld van innovatieve en moderne Rioja.

Lekker stevig, wat hout, rond en zacht, verleidelijk, mooi rood fruit, rode bessen, aardbeien en kersen, rond en zacht, wat room, aantrekkelijke lengte en kracht worden gecombineerd met goede frisheid. Bij rood vlees, bijvoorbeeld biefstuk of ribeye. Ook goed te schenken bij stoofvlees, pasta met rode saus of bij kalfsvlees.

Type: Rode wijn

Classificatie: DOCa

Druivenras(en): 100% Tempranillo

Alcohol: 14% 

Jaar: 2015

Vinificatie: Gisting op roestvrij staal met een lang schilcontact van zo’n 25 dagen om de wijn kleur, kracht en tannine te geven. Daarna 12 maanden rijping op barriques van Frans eiken.

Herkomst: Rioja

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »