2014 Château Graves de Pez Saint-Estèphe

De wijngaard ligt op enkele van de mooiste terroir van Saint Estephe, op het heilige grindplateau dat wordt verdeeld onder percelen van Château Montrose, Cos d'Estournel en Haut Marbuzet.

Artikelnummer: 2037CGDPSE14
Aantal: 48

De vinificatie gebeurt in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks en de wijn wordt overgebracht naar eiken vaten voor 12 maanden van veroudering. Dit verbetert het fruit in deze wijn en er is geen harde tannines, rustiek of droogte, Het resultaat is een zeer aangenaam Saint Estèphe.

De wijnmaker Saint Martin familie weet hoe te maken en runnen van een grote Saint-Estèphe eigendom hebben bijgedragen aan Château Lafon Rochet. Maxime Saint Martin heeft deze 3 hectare overgenomen om een prachtige wijn te maken, trouw aan het terroir en enorm aantrekkelijk. Hij maakt zijn wijn met de hulp van consultant wijnmaker Jacques Boissenot die het beste CV in Bordeaux heeft, die verantwoordelijk is geweest voor de kwaliteit van 4 van de 5 eerste groeis (Mouton Rothschild, Lafite Rothschild, Latour, Margaux) voor vele jaren.

Type: Rode wijn

Druivenras(en): 30% merlot, 68% cabernet sauvignon, 2% petit verdot.

Alcohol: 13,5% 

Jaar: 2014

Gemiddelde wijnstok leeftijd: 30 jaar

Hout opvoeding: 100 % in eiken vaten gedurende 12 maanden

Herkomst: Saint-Estèphe, Bordeaux.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »