Domaines Delon - 2012 Château Nenin Pomerol

Château Nenin, een van de meest prestigieuze wijnen van Pomerol, een symbolische naam voor de rechteroever van Bordeaux.

Artikelnummer: 2030CNP12
Aantal: 6

De familie Delon bezit en exploiteert heavy-hitters zoals Leoville Las Cases en Clos du Marquis in Saint-Julien, Potensac in Medoc en Chateau Nenin in Pomerol. In 1997 kocht Jean-Hubert Delon het landgoed van 78 hectare van neven, wiens familie sinds 1847 eigenaar was van Nénin, en transformeerde het pand volledig. Wijnstokken werden ontworteld en herplant, een volledig gemoderniseerde vat kamer werd geïnstalleerd, en de kelders werden uitgebreid en gerenoveerd. Ja, het kost serieus geld om serieuze Bordeaux te maken, en met zo'n enorme investering, weet je delon's doelstelling is de beste kwaliteit wijn voor uw dollar. 

Wijn maken in Château Nenin in Pomerol is traditioneel. Fermentatie vindt plaats in roestvrij staal, temperatuurgecontroleerde vaten die variëren in grootte van 70 hectoliter tot 160 hectoliter. Gemiddeld, Chateau Nenin is gerijpt in 30% nieuwe eik, of minder, voor een gemiddelde van 18 maanden, afhankelijk van de vintage.

De Nenin lijkt mooi te rijpen in fles na een indrukwekkende vertoning in vat. Die cassis en blackberry notities zijn opgesloten in, nu aangevuld met subtiele zee spray en rozenblaadjes geuren, allemaal met fijne afbakening. Het gehemelte is medium-bodied met fijne korrel tannine, zeer goed uitgebalanceerd, maar niet enorme diepte naar de finish die voelt gewoon een beetje sober op het moment; maar er is aanzienlijke lengte en een zijdezachte textuur.

Type: Rode wijn

Benaming: AOC Pomerol

Druivenras(nl): 70% merlot, 30% cabernet franc

Bodems: een mix van grind, klei en zand met wat ijzer in de grond.

Alcohol: 14,5% 

Jaar: 2012

Gemiddelde wijnstokleeftijd: 30 jaar

Houtopvoeding: 30% nieuwe eik, of minder, voor een gemiddelde van 18 maanden

Oorsprong: Pomerol, Bordeaux.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »