2011 Bodegas Numanthia Termanthia Toro

Termanthia is iconische wijn van Bodegas Numanthia, een uiterst complexe en rijke wijn.

Artikelnummer: 2080BTT11
Aantal: 3

Landgoed Bodega Numanthia beslaat 83 hectare. Op deze zonnige percelen, zijn de wijngaarden geplant ver weg van elkaar, niet uitgelijnd in perfecte rijen. Om het droge klimaat te overleven, hebben de wijnstokken veel ruimte nodig zodat hun wortels zich diep in de bodem kunnen verspreiden. Maar Bodega Numanthia wijnstokken zijn uniek, niet alleen in termen van hun lay-out, maar ook door hun leeftijd: 40% zijn meer dan 70 jaar oud, en de buitengewone 4,8 hectare perceel van Teso de los Carriles omvat een handvol wijnstokken voorraden die meer dan 140 jaar oud. De kunst van de oenologie houdt in het extraheren van het allerbeste uit deze ongelooflijke wijnstokken, met name de intense fruitaroma's die zo specifiek zijn voor de Tinta de Toro druif, terwijl de elegantie en structuur van deze benaming wordt vormgeving. Hoewel deze benadering van wijnmaken wordt gedeeld door alle drie de wijnen die op het landgoed worden geproduceerd, heeft elk van hen (Termes, Numanthia en Termanthia) zijn eigen stijl en profiel, soms levendig en fruitig, soms intens en krachtig, maar altijd elegant en verfijnd.

Termanthia (iconische wijn) is de ultieme uitdrukking van de Tinta de Toro. Gemaakt van wijnstokken die 150 jaar oud zijn, levert het fruitintensiteit en indrukwekkende full body, evenals elegantie en complexiteit.  In elk glas Termanthia is er een eeuw, een handgemaakte perfectie, en een haute couture stijl.  

Een uiterst complexe en rijke wijn. De neus is een verfijnd palet van aroma's.
Rijp fruit zoals pruim en picota kersen te verbeteren noten van gedroogde bloemen, potpourri en
Lavendel. Ook aanwezig zijn hints van zoete en zwarte kruiden, banketbakkersroom, noten en
Amandelen. In de mond is de wijn elegant en fluweelachtig, met fijne en geconcentreerde aroma's
die de uitdrukking van het terroir van Teso de los Carriles laten zien. Perfect in balans met
stevige en zijdeachtige tannines, het creëert een glad en volledig gevoel in de mond. Een ruime
aromatische waaier van zwart fruit leidt tot een zeer hardnekkige en complexe uiteindelijke sensorische ervaring, met lichte tonen van violet, banketbakkersroom en zure aardbei.

Soort: Rode wijn

Appellation: D.O. Toro

Druivenras(nl): 100% Tinta de Toro.

Bodems: : Zandgronden op een gemiddelde hoogte van 700 meter

Alcohol: 15% 

Jaar: 2011

Gemiddelde wijnstoksleeftijd: niet-geënte wijnstokken van meer dan 120 jaar oud.

Veroudering: Eerste 6 maanden in nieuwe Franse eik Bordeaux vat en de volgende 16 maanden in een tweede nieuwe Franse eik Bordeaux vat.

Herkomst: Toro, Spanje.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »