Suntory Whisky - Yamazaki 10 Jaar

De Yamazaki 10 Year Old is een van de eerste Japanse single malt whisky's die op de markt komt. Het is nu stopgezet, vervangen door de Yamazaki 12, maar het blijft een van de meest uitgebalanceerde single malts door de grote Yamazaki distilleerderij. Dez

Artikelnummer: 7090SWY10
Aantal: 1

Yamazaki is de oudste commerciële whiskydistilleerderij van Japan. In 1923 was het Shinjiro Torii, de oprichter van Suntory, die de distilleerderij bouwde net buiten de hoofdstad Kyoto. Deze locatie werd gekozen vanwege de uitstekende watervoorraad, maar ook omdat er een divers klimaat is met relatief koude winters en warme zomers met een hoge luchtvochtigheid.

Tijdens de eerste tien jaar van het bestaan, werd Yamazaki aangestuurd door Masataka Taketsuru. Deze legende wordt ook wel gezien als de 'Vader van Japanse whisky' en is ook de oprichter van een ander groot Japanse whiskymerk, Nikka. Taketsuru wilde de distilleerderij eigenlijk in Hokkaido bouwen, omdat het klimaat daar meer weg heeft van Schotland, maar zijn baas floot hem terug.

De neus is fruitig en rijk. Veel gerstemout en karamel, zoetheid van granen en winterkruid. Vanillecrème en gemengde schillen met een vleugje noten. Het gehemelte is van medium-body met tonen van rijke schillen en winterkruid, anijs en een kruidennoot. Een bittere eik ontwikkelt zich. De afdronk is droog en van goede lengte met acaciahoning.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »