Krug - Champagne Krug Rosé Brut

Een tijdloze champagne met de perfecte balans tussen volheid en verfijning, rijpheid en frisheid, vol subtiele sensaties.

Aantal: 1

Het huis werd opgericht in Reims in 1843, door Joseph Krug, een visionaire non-conformist met een compromisloze filosofie. Gezien het feit dat de ware essentie van Champagne is plezier zelf, zijn droom was om de beste Champagne die hij kon bieden ambachtelijke, elk jaar, ongeacht de jaarlijkse variaties in het klimaat. Met veel aandacht voor het karakter van de wijngaard, met respect voor de individualiteit van elk perceel en zijn wijn, evenals het bouwen van een uitgebreide bibliotheek van reservewijnen uit vele verschillende jaren, stelde Joseph Krug in staat om zijn droom te vervullen.

Met een zeer originele benadering van champagne maken, besloot hij verder te gaan dan de notie van vintage om de meest genereuze uitdrukking van Champagne te creëren, elk jaar. Zo stichtte hij een huis waarin alle Champagnes van hetzelfde niveau van onderscheid zijn.

Zes generaties van de familie Krug hebben deze droom bestendigd, het verrijken van de visie van de oprichter en savoir faire. Het wijndomein is sinds 1999 in bezit van Louis Vuitton Moët Hennessy.

Krug Rosé is een roséchampagne. Lange tijd heeft de familie Krug geen roséchampagne willen maken en ook nu wordt niet ieder jaar rosé gemaakt. Een experiment met rosé was echter zo geslaagd dat de eerste rosé van Krug in 1983 op de markt kwam. De productiemethode wijkt niet af van die van de andere huizen. Een deel van de gebruikte pinot noir laat men macereren om een roze kleur te krijgen. Verder gebruikt men pinot meunier en chardonnay, aangevuld met wijnen uit de reserve die uit vier tot zes verschillende oogsten jaren stammen en uit tal van wijngaarden afkomstig zijn. De verhouding is 50% pinot noir, 30% chardonnay en 20% pinot meunier.[4] De flessen rijpen ten minste zes jaar op gist.

Soort: Champagne

Druivenras(sen): 50% Pinot Noir, 30% chardonnay, 20% pinot meunier

Alcohol: 12%

Houtgebruik: eiken vaten waarna in de fles rijpt op het gist.

Herkomst: Champagne, Frankrijk.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »