Krug - Champagne Krug Grande Cuvée Brut

Een tijdloze champagne met de perfecte balans tussen volheid en verfijning, rijpheid en frisheid, vol subtiele sensaties.

Aantal: 1

Het huis werd opgericht in Reims in 1843, door Joseph Krug, een visionaire non-conformist met een compromisloze filosofie. Gezien het feit dat de ware essentie van Champagne is plezier zelf, zijn droom was om de beste Champagne die hij kon bieden ambachtelijke, elk jaar, ongeacht de jaarlijkse variaties in het klimaat. Met veel aandacht voor het karakter van de wijngaard, met respect voor de individualiteit van elk perceel en zijn wijn, evenals het bouwen van een uitgebreide bibliotheek van reservewijnen uit vele verschillende jaren, stelde Joseph Krug in staat om zijn droom te vervullen.

Met een zeer originele benadering van champagne maken, besloot hij verder te gaan dan de notie van vintage om de meest genereuze uitdrukking van Champagne te creëren, elk jaar. Zo stichtte hij een huis waarin alle Champagnes van hetzelfde niveau van onderscheid zijn.

Zes generaties van de familie Krug hebben deze droom bestendigd, het verrijken van de visie van de oprichter en savoir faire. Het wijndomein is sinds 1999 in bezit van Louis Vuitton Moët Hennessy.

Krug Grande Cuvée is een brut non-millésime, maar Krug noemt deze wijn een multi-millésime (dus geen wijn zonder jaartal, maar een assemblage van veel jaargangen). De "Grande Cuvée" wordt gemaakt met meer dan 120 wijnen (reserves) van minimaal 10 verschillende jaargangen. De wijn is een blend van chardonnay, pinot noir, pinot meunier en mogelijk andere druiven. De flessen rusten na de prise de mousse nog zes jaar op gist in de koele kelders in de krijtrotsen onder Reims.

Soort: Champagne

Druivenras(sen): Pinot Noir, chardonnay, pinot meunier

Alcohol: 12%

Houtopvoeding: eiken vaten waarna in de fles rijpt op het gist zes jaar.

Herkomst: Champagne, Frankrijk.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »