Domaine Vincent Stoeffler - 2019 Vin D'Alsace Stoeffler Gewurztraminer Bio

100% biologische wijngaard. Deze Gewurztraminer is representatief voor het druivenras waaruit het komt, de meest expressieve in de Elzas.

Artikelnummer: 1032VDSG16
Aantal: 3

Domaine Vincent Stoeffler produceren meer dan 40 verschillende wijnen omdat we geloven in diversiteit en de rijkdom van onze regio willen tonen. We willen ook het vermogen van zijn terroirs aantonen om grote droge wijnen van grote complexiteit te produceren van Grands Crus, Places-saids, evenals zoete wijnen van zeldzame intensiteit met late oogsten en selecties van edele granen.

Helaas bevatten de meeste wijnen van de grote merken inputs en hebben ze industriële processen ondergaan om hun gebreken te corrigeren. Bovendien is er, afgezien van sulfieten, geen wettelijke verplichting om ze op de fles te hebben. Voor ons, een druif van hoge kwaliteit die niets anders nodig heeft om een uitzonderlijke wijn te produceren. We produceren ons Nature assortiment al 10 jaar. Ongefilterd en zonder ingangen (dus zonder sulfieten), is het gewoon het sap van de druiven omgezet in wijn door de gisten die van nature aanwezig zijn op de druiven. Dit assortiment vereist extra expertise en speciale aandacht en is het bewijs dat wijnen zonder externe conserveringsmiddelen kunnen worden geproduceerd, dankzij fruit van hoge kwaliteit.

Zeer betrokken bij het behoud van het milieu en voorstanders van wijnbouw zonder synthetische producten, gebruiken we oplossingen voor het behoud van biodiversiteit en bodemleven. Voorlopers van de biologische wijnproductie in de regio, al onze wijnstokken zijn geteeld volgens de regels van de biologische landbouw voor 20 jaar.

De bodem wordt mechanisch onderhouden door te ploegen en schoffelen om natuurlijk aanwezige planten (grote diversiteit aan kruiden en bloemen) te controleren, te beschuren en de bodem te laten leven.

Deze Gewurztraminer is representatief voor het druivenras waaruit het komt, de meest expressieve in de Elzas. Het is zeer fruitig, met aroma's van gele vruchten, citrusvruchten, specerijen en roos. Het is rijk, zeer hardnekkig, krachtig maar elegant.

Deze wijn wordt nu gewaardeerd, maar kan ook 3 tot 8 jaar bewaard worden. Het zal ideaal zijn als aperitief, met gewassen kazen, exotische gerechten, desserts, foie gras. Het zal ook in staat zijn om te genieten voor zichzelf.

Soort: Witte wijn

Appellation: AOC Alsace

Bodems: Klei-kalksteen land, is zonder twijfel een van mooiste Elzas terroirs.

Druivenras(en): 100% Gewurztraminer

Alcohol: 13,5% 

Jaar: 2016

Vinificatie: In de regel is de Elzasser Gewürztraminer unoaked, en wordt geproduceerd in zowel een droge als off-dry stijl.

Herkomst: Elzas.

 

 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »