2019 Blason d'Aussières Domaines Barons de Rothschild

Een bescheiden prijsklasse Lafite die toch met de kenmerkende Lafite-zorg is gemaakt.

Artikelnummer: 2037BDCBR18
Aantal: 30

Domaines Barons de Rothschild (Lafite) is een groep wijngoederen, met als basis het wereldberoemde Château Lafite Rotschild, dat zelfs in de 18e eeuw al werd beschouwd als de beste wijngaard van Bordeaux. In de loop der jaren kwamen er meer wijndomeinen bij, eerst in Bordeaux zelf en vervolgens in chili (Viña Los Vascos) en in de Corbières (Château d'Aussières). Al deze wijngoederen worden met dezelfde zorg en toewijding beheerd en telkens staat de elegante, verfijnde stijl van de wijnen voorop.

Blason d'Aussières wordt gekenmerkt door rijp fruit, frisse smaken en een soepele, volle structuur die een uitstekende weergave is van het terroir van de accommodatie. De aroma's roepen de rijkdom van de garrigues op en de smaken zijn vaak pittig. 20% van de wijn wordt gerijpt in eiken vaten gedurende 12 maanden.

Om ook te voldoen aan de vraag naar Bordeaux in een bescheiden prijsklasse die toch met de kenmerkende Lafite-zorg is gemaakt, is er de Collection: fraaie, elegante, karaktervolle Bordeaux-wijnen die het etiket Légende dragen.

Type: Rode wijn

Appellation: AOC Corbières

Druivenras(en): Syrah (Shiraz), Grenache, Mourvèdre, Carignan

Bodem: Zandsteen, kalksteen. 

Alcohol: 14,5% 

Jaar: 2018

Gemiddelde Wijnstok leeftijd: 

Hout opvoeding: 20% van de wijn wordt gerijpt in eiken vaten gedurende 12 maanden.

Herkomst: Corbières, Languedoc.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »