2015 Puligny Montrachet Clos du Vieux Chateau Carillon

Een uitzonderlijke Chardonnay - 'zeer elegante François' Bourgogne Blanc komt uit twee percelen in Puligny-Montrachet en een in Meursault.

Artikelnummer: 1030PCDVCC15
Aantal: 2

De Carillon familie is al zestien generaties lang gevestigd in Puligny-Montrachet, de eerste vermelding van een beiaardwijnmaker in het dorp uit de 16e eeuw. Domaine François Carillon werd opgericht na de splitsing van Domaine Louis Carillon na het pensioen van François' vader. François' eerste oogst was de 2010 vintage: een prachtig jaar om te beginnen. François is een wijngaard man, iets wat onmiddellijk trok ons naar hem en de domaine. Grote wijn wordt immers in de wijngaard gemaakt. Beheerd volgens de principes van de Lutte Intégrée; dat wil zeggen, zo organisch mogelijk, maar met de mogelijkheid om de wijnstokken te behandelen indien nodig. 30 tot 50 jaar wijnstokken toe te voegen intensiteit en complexiteit.

"Een uitzonderlijke Chardonnay gevormd in een Puligny stijl, die zowel bloemen en mineraal- zeer elegante François' Bourgogne Blanc komt uit twee percelen in Puligny-Montrachet en een in Meursault. Knapperig en zuurachtig, dit is helder en uitbundig stijl, boordevol groene citrus, vlezigepeen en perzik fruit, die de grond zal raken running.10% nieuwe eik"

Soort: Witte wijn

Appellation: AOC Puligny-Montrachet

Bodems: Grind en kalksteen.

Gemiddelde wijnstokleeftijd: 30 tot 50 jaar

Druivenras(en): 100% chardonnay

Alcohol: 13% 

Jaar: 2015

Vinificatie: Fermentatie in eiken vaten (tussen 10 en 15% van de nieuwe eik) voor ongeveer 12 maanden.

Herkomst: Côtes de Beaune, Bourgogne.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »