Belondrade Y Lurton - 2019 Belondrade Y Lurton Verdejo

Verdejo druif in de Bourgondische stijl met vat fermentatie en opvoeding.

Artikelnummer: 1080BYLV15
Aantal: 12

Belondrade en Lurton is een witte wijn uit Rueda bereid door Belondrade & Lurton, een wijnmakerij opgericht door Didier Belondrade, die in 1994 de wijn introduceerde die een revolutie teweegbracht in de Spaanse witte wijnmarkt. In 2000 richtte hij zijn wijnmakerij op in La Seca (Valladolid).

Het klimaat in dit gebied is continentaal, gekenmerkt door koude en zeer lange winters en korte bronnen met late vorst, gevolgd door warme, droge zomers. De temperatuurveranderingen tussen winter en zomer zijn extreem, met een bereik van 50 graden, waardoor de druiven een uitstekende balans hebben tussen inhoud en zuurgraad. Deze wijn is een ras Verdejo van wijngaarden geplant ongeveer 800 meter boven de zeespiegel. De wijngaard is 30 hectare, verdeeld in 19 percelen, en is geplant op gronden van keien ongeveer 10-60 centimeter diep, met een klei ondergrond laag en een diepere laag van kalksteen. Met betrekking tot de ontwikkeling, na het verzamelen en sorteren van de druiven plaatsvindt, ondergaat de wijn spontane gisting met inheemse gisten. Vervolgens brengt de wijn 10 maanden door in Franse eiken vaten met zijn residu en 6 maanden in fles voordat ze in de verkoop gaan.

De 2015 vintage werd beoordeeld als zeer goed in een jaar waar geen klimaatongeval heeft plaatsgevonden. Herfst en winter waren iets warmer dan normaal, maar met normale regenval. In het voorjaar begon de groeicyclus een paar dagen van tevoren, maar temperaturen en regens bleven normaal tot het begin van de zomer. Dagen voor de oogst werden de temperaturen milder en het einde van de rijping was zeer goed. De wijnen van deze wijnoogst worden gekenmerkt door een goede balans tussen rijpheid en zuurgraad. Een goed aromatisch profiel dat correct zal verouderen.

Type: Witte wijn

Appellatie: DO Rueda

Druivenras(en): 100 % Verdejo

Alcohol: 14%

Bodems: laag van grote kiezels en stenen over een sublaag van klei en zand, die diepe kalksteen gesteente.

Jaar: 2015

Gemiddelde wijnstoksleeftijd: ongeveer 30 jaar

Vinificatie: gebruik alleen Franse eiken vaten van 300 liter

Herkomst: Rueda

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »