Lafon la Tulierie - 2014 Château Lafon La Tulierie Saint-Emilion Grand Cru

Château Lafon La Tuilerie is een verborgen juweel op 2 hectare krijtgronden, omringd door de originele garagewijn Château Valandraud.

Artikelnummer: 2037CLLTSEGC14
Aantal: 18

Château Lafon La Tuilerie is een super geconcentreerde wijn waarvan slechts 10.000 flessen worden geproduceerd. Onder andere illustere buren, de percelen van dit landgoed ook bogen château Fleur Cardinale.

Wijnmaker Pierre Lafon werkt op elk perceel, elke wijnstok, van dag tot dag. Sommige jaargangen aarzelt hij niet om tot 50% te schrappen, tot ongeveer 20-30 hectoliter per hectare. Dit maakt zijn wijn een van de meest geconcentreerde wijnen in de regio. De wijngaard wordt behandeld met behulp van de inspiratie van biologische producenten en toont het grootste respect voor ecologie.

De wijn heeft een dikke violette gewaad, met lila hints aan de rand. Een rijpe neus, met aanzienlijke tonen van chocolade, toast, pruimen en zomer, truffels. Fluweelzachte tannines in de mond met een prachtige mineraliteit. De wijn eindigt met tonen van chocolade, koffie en praline.

Type: Rode wijn

Appellation: AOC Saint-Emilion Grand Cru

Druivenras(en): 100% merlot.

Bodem: Klei en krijt

Alcohol: 14% 

Jaar: 2014

Gemiddelde wijnstok leeftijd: 30 jaar

Hout opvoeding: 100 % in eiken vaten gedurende 16 maanden

Herkomst: Saint-Emilion, Bordeaux.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »