Edmond de Rothschild - 2012 Les Terres Blanches Montagne Saint-Emilion

Les Terres Blanches is gemaakt uit een selectie wijngaard van Les Domaines Edmond de Rothschild gelegen op Montagne Saint-Emilion.

Artikelnummer: 2030LTB12
Aantal: 30

De wijngaard van Les Terres Blanches is op Montagne appellation gelegen, vertegenwoordigt 45 ha ideale bodem op klei en kalksteen hellingen die naar het zuiden worden gericht. Dit uitstekende terroir heeft de bijzonderheid van het laten verschijnen op plaatsen kalksteen ontsluitingen en biedt zijn onderscheidende smaak aan de merlot, dat is de belangrijkste druivensoort van Saint-Emilion. Dat is wat de naam "Terre Blanches" inspireerde voor deze cuvée.

Les Terres Blanches is gemaakt van een selectie van percelen uit Les Domaines Edmond de Rothschild gelegen aan de Montagne Saint-Emilion Appellation. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het beheer van wijngaarden om een lage opbrengst te bereiken en druiven van hoge kwaliteit te krijgen bij een optimale rijpheid. de houten vaten, roestvrijstalen wijn wordt vervolgens gedurende 12 maanden zorgvuldig gerijpt in Franse eiken vaten.

Deze wijn heeft expressieve frisse neus van rode bes en een vleugje kruiden, soepel in de mond met subtiele en zeer frisse rode vruchten smaken, ondersteund door delicate eiken en subtiele hints van karamel.

Soort: Rode wijn

Appellation: AOC Montagne Saint-Emilion

Druivenras(sen): 70% merlot, 20% cabernet franc, 10% cabernet sauvignon.

Soils: Kalksteen and klei.

Alcohol: 13% 

Jaartal: 2012

Gemiddelde wijnstok leeftijd: 25 jaar 

Hout opvoeding: 30% in oude vaten, rest in roestvrijstaal tanken.

Herkomst: Montagne Saint-Emilion, Bordeaux.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »