2012 Clos Larcis Saint-Emilion Grand Cru

Slechts 300 kisten van deze wijn worden elk jaar geproduceerd, waardoor dit een van de meest exclusieve producten in mijn verkoopassortiment

Artikelnummer: 2037CLSEGC12
Aantal: 48

Clos Larcis wordt omringd door Château Pavie (Saint-Emilion 1er Grand Cru Classé A) op de "Pavie heuvel" naast de stad Saint-Emilion. De gronden zijn diepe klei op een krijt ondergrond die diepe beworteling van de wijnstokken bevordert. Deze bodems geven een natuurlijk lage opbrengst (omdat ze koeler en armer zijn dan de gemiddelde Saint-Emilion bodem) en een natuurlijk late oogst die de rijpheid van de druiven garandeert.

De bodem brengt rijkdom, machtsbalans, elegantie en complexiteit aan de vrucht die zorgt voor een wijn die is sensueel en fluweelachtig met een groot verouderingspotentieel.

De wijnmaker Justin Onclin is vooral een wijnliefhebber en kenner. Hij begon zijn carrière als negociant en werd in 2008 verkozen tot "Belgian Wine Personality of the year" door de publicatie Vino. Hij is ook de huidige eigenaar van Château Villemaurine en Château Branas Grand Poujeaux. Hij was in zijn tijd ook eigenaar van Château Prieuré Lichine in Margaux. Hij deaws op de expertise van superster wijnmaker Stephane Derenoncourt om hem te helpen met zijn beleid van duurzame landbouw die duwt naar de grenzen van de biologische wijnbereiding. 

Rijke, geconcentreerde wijn met royale vruchten en zachte tannines. Het heeft superrijpe zwarte pruimen, een vleugje chocolade en specerijen uit houtveroudering. Poweful, sappig, fruitig, waarschijnlijk goed leeftijd op de middellange termijn.

Soort: Rode wijn

Appellation: AOC Saint-Emilion Grand Cru

Druivenras(nl): 100% merlot

Bodems: Klei / krijtgronden in het hart van de Pavie wijngaard.

Alcohol: 13,5% 

Jaar: 2012

Gemiddelde wijnstokleeftijd: 35 jaar

Houtopvoeding: Frans eikenvat (40% nieuw)

Oorsprong: Pomerol, Bordeaux.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »